Планинско колоездене в близост до с. Борово

Малко неща могат да се сравнят с чувството да се спускаш през гора или велопътека с колело. Не само, че изживяването е страхотно, но и в същото време се поддържате във форма. Проблемът обаче възниква, когато не сте сигурни къде да практикувате този спорт и как да започнете, ако сте начинаещи.

Няма място за притеснения! Ако искате да се насладите на планинското колоездене, най-добре си отделете време за него. Елате в къща за гости „Калина“! От село Борово лесно се стига до много веломаршрути, по които да упражните издръжливостта си.

Преди да говорим повече за самите маршрути, нека споменем нещо и за тези от вас, които имат нужда да попълнят екипировката си. По пътя за с. Борово можете да минете през Асеновград и по-конкретно – през магазин Велокелеши. Там ще откриете най-важното за планинското колоездене!

Дворът на манастира.
Вярващи носят иконата на
Туристи в двора на манастира.

Велосипедни маршрути в близост до с. Борово

Маршрутът Косово – Нареченски бани е особено приятен, макар и да не е за начинаещи. Вече сме говорили за Нареченски бани и как можете да стигнете дотам. Нужно е само да вземете колелата с вас, да отпочинете в къща за гости „Калина“ и да се насочите право към приключението.

Маршрутът към връх Преспа пък е за по-ненапредналите сред нас. Той е сравнително лек, а като се има предвид, че върхът е висок точно 2000 метра, гледките там със сигурност ще ви харесат! Бонус е и фактът, че дори ако не искате да ходите с колело, пътят пак си заслужава. Имайте предвид, че при планинското колоездене до връх Преспа ще се налага да носите колелото през някои по-сурови участъци.

Маршрутът Клувията пък е интересен с това, че е сравнително лесен и достатъчно дълъг за едно пълноценно изживяване. Той завършва направо в Асеновград, така че е добре да сте подготвени за обратното връщане. А ако искате да ви е по-леко, можете просто да се върнете по асфалтовия път.

Друг неособено тежък маршрут е Акватепе. Ако имате малко подготовка в планинското колоездене, би трябвало да можете да се справите с него без проблеми. Природата е красива, като има както скалисти места, които да видите, така и гористи. Можете да го минете няколко пъти през годината, като всеки сезон разкрива нещо различно – от напъпили дървета през пролетта до оранжева шума през есента!

Има и много други маршрути в близост до с. Борово, но можете без проблем да започнете с тези. А ако искате още повече предизвикателство, тогава се пригответе да ходите до тях не с кола, а с колело!